Cara Tukar Limit Pengeluaran Maybank
Cara Tukar Limit Pengeluaran Maybank

Cara Tukar Limit Pengeluaran Maybank ATM Cardless

Anda pernahkah terfikir untuk tukar had pengeluaran Maybank sebab had sehari tu 1,000 ringgit je? Kami rasa semua orang mesti penah rasa macam tu.

Contohnya, bila tiba-tiba ada kecemasan, macam nak bayar bil hospital atau masalah mendadak yang memerlukan duit banyak, RM1,000 tu boleh jadi tak mencukupi langsung.

Kami selalu risau, apa nak buat kalau duit tak cukup? Tapi nasib baik, ada jalan keluar yang tak susah mana pun.

Jadi, masalah apa yang kita hadapi? Masalahnya adalah had pengeluaran harian yang terlalu rendah. Macam mana nak berhadapan dengan masalah ni?

Hari-hari kena pusing-pusing cari ATM, buat urusan bank, pastu had nak keluar tu RM1,000 je. Bukan senang, kan? Jadi, apa solution dia? Jawapannya mudah, tukar had pengeluaran Maybank anda. Tapi, macam mana nak buat?

Jangan risau, kami akan kongsikan cara yang senang dan cepat untuk tukar had pengeluaran Maybank anda.

Dalam artikel ni, Anda akan belajar langkah demi langkah cara menukar had pengeluaran Maybank dengan mudah.

Tak payah pening-pening kepala, semua orang boleh buat. Jadi, teruskan membaca dan kita sambung dengan langkah pertama.

Cara Menukar Had Pengeluaran Maybank

Sila ikuti langkah-langkah berikut:

  1. Pertama sekali, Anda kena masukkan kad ATM Maybank Anda ke dalam mesin ATM yang berdekatan. Pastikan kad tu sah dan masih aktif.
  2. Selepas masukkan kad ATM, Anda akan disuruh untuk pilih bahasa. Pilih bahasa yang Anda fahami dengan baik, supaya proses ni jadi lebih senang.
  3. Kemudian, masukkan nombor PIN (Personal Identification Number) Anda. Ingat, jangan kongsi nombor PIN dengan sesiapa pun.
  4. Dalam menu utama, cari dan pilih opsyen Lain-Lain. Biasanya, ia adalah tempat yang menyimpan fungsi tambahan dan pengurusan akaun.
  5. Dalam opsyen Lain-Lain, Anda akan jumpa satu opsyen yang berkaitan dengan Penukaran Had Pengeluaran/Withdrawl Limit. Klik opsyen ni.
  6. Sekarang, Anda noleh pilih nilai had pengeluaran harian yang baru. Pilih ikut keperluan Anda.
  7. Sekiranya Anda dah pilih nilai had pengeluaran yang Anda nak, Anda kena masukkan nombor kad pengenalan untuk pengesahan.

Setelah anda telah mengikuti langkah-langkah di atas, had pengeluaran harian akaun Maybank anda akan dikemas kini kepada nilai yang anda pilih.

Macam mana cara nak tukar had transfer Maybank? Senang je, sila ikuti step dalam artikel cara tukar limit transfer Maybank.

Pengeluaran Wang Tanpa Kad (melalui Aplikasi M2U MY) Maximum Daily Limit RM300

Jadi, cardless withdrawal ni bermaksud Anda boleh keluarkan duit dari mesin ATM tanpa guna kad fizikal Anda. Cara dia adalah melalui aplikasi M2U MY Maybank.

Maksud Maximum Daily Limit RM300 pula ialah had maksimum jumlah duit yang Anda boleh keluarkan dalam satu hari melalui cara ni ialah RM300. Jadi, tak boleh lebih dari RM300 sehari. Kalau Anda cuba keluarkan lebih dari RM300, sistem Maybank akan tolak.

Jadi, dalam kata lain, kalau Anda nak guna aplikasi M2U MY untuk keluarkan duit dari mesin ATM, Anda kena pastikan jumlah yang Anda nak keluarkan tu tak melebihi RM300 dalam satu hari. Lepas tu, bolehlah enjoy kemudahan penarikan duit tanpa kad ni.

Gravatar Image
Touched Content Writers in 2013 and dive more deeply in 2014. Currently working at CaraMalaysia as an Content Writers. Let's connect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *