Renew Credit Card Maybank Expired
Renew Credit Card Maybank Expired

Cara Renew Credit Card Maybank Expired Online

Posted on

Kad kredit memang penting dalam hidup kita, tapi lepas satu masa, kad kredit Anda akan expired. Itulah masalahnya, kalau Anda tak tahu macam mana cara renew credit card Maybank, memang boleh jadi pening kepala. Terutamanya kalau Anda tak pandai benda-benda kewangan ni.

Jadi, bayangkan situasi ni kad kredit Anda nak tamat tempoh. Anda mungkin dah mula kelam-kabut, tak tahu camana nak renew kad Maybank Anda.

Mungkin Anda tertanya-tanya langkah-langkah yang perlu Anda ambil, kat mana Anda boleh minta kad gantian, dan camana nak activate kad baharu tu.

Benda ni memang buat kepala pening, terutamanya kalau Anda bukan jenis yang expert pasal duit. Masalah ni memang sering berlaku dan boleh buat Anda rasa risau dan kelam-kabut.

Jangan risau, Anda punya masalah akan kita selesaikan dalam artikel ni. Kita akan pandu Anda langkah demi langkah camana nak renew kad kredit Maybank Anda dengan senang dan tak banyak masalah.

Cara Renew Credit Card Maybank

Anda mesti excited nak tahu camana nak renew kad kredit Maybank Anda, kan? Jadi, jom kita tengok cara mudah nak buat benda ni.

Kalau kad kredit Anda nak tamat tempohnya tak lama lagi, jangan risau, Maybank akan bantu Anda. Berikut adalah langkah-langkah yang Anda boleh ikut:

  • Lawati Cawangan Maybank Terdekat: Cara paling straightforward untuk renew kad kredit Maybank Anda ialah dengan lawati cawangan Maybank yang terdekat. Pastikan Anda bawak sekali IC dan maklumat lain yang diperlukan. Kat sana, staff Maybank akan tolong Anda dalam proses pembaharuan kad.
  • Hantar Permintaan Melalui Emel: Kalau Anda nak senang, Anda boleh hantar permintaan Anda melalui emel. Hantar emel ke alamat mbbcardservices@maybank.com.my. Pastikan Anda bagi maklumat yang betul, seperti nama, nombor akaun, dan nombor telefon yang boleh dihubungi.
  • Hubungi Hotline Khidmat Pelanggan: Kalau Anda tak nak pening-pening pergi cawangan, Anda boleh call hotline Khidmat Pelanggan Maybank di nombor 1-300 88 6688 atau +60378443696 kalau Anda berada di luar negara. Staff di situ akan bantu Anda dengan senang hati.

Renew Credit Card Maybank Online

Jika kad kredit Anda akan tamat tempoh tidak lama lagi, Maybank akan memproses pembaharuan kad dan menghantarkannya kepada Anda. Jadi, tiada cara tukar kad kredit Maybank secara online ye!

Setelah Anda menerima kad pembaharuan tersebut, Anda boleh aktifkan credit card Maybank secara online.

Anda masih boleh terus menggunakan kad kredit yang sedia ada sehingga tamat tempoh yang tertera pada kad lama tersebut.

Jadi, proses pembaharuan kad kredit Maybank membolehkan Anda memiliki kad baru yang siap sedia untuk digunakan sebaik kad lama tamat tempohnya, dan Anda tidak perlu risau tentang ketiadaan akses kepada kad kredit selama proses pembaharuan berlangsung.

Pemprosesan Kad Pembaharuan

Okay, lepas Anda dah minta kad gantian, Maybank akan proses permohonan Anda dan hantar kad baru kepada Anda.

Jangan risau, proses ni senang je. Lepas Anda dapat kad baharu tu, ni langkah penting yang Anda kena ingat:

  • Apabila Anda dapat kad gantian baru, pastikan bungkusan yang disegel tak rosak dan kad tu memang atas nama Anda. Kalau bungkusan yang disegel tu dah terbuka atau kad tu tak betul, terus contact Khidmat Pelanggan Kumpulan Maybank.
  • Bila Anda confirm yang kad kredit tu memang punya, Anda kena musnahkan kad lama Anda terus. Caranya senang, potong kad lama tu kepada beberapa bahagian supaya cip dan jalur magnet dia rosak habis.
  • Yang ni penting, segera lepas Anda terima kad baru, tandatangan pada panel tandatangan kat belakang kad tu. Ini untuk keselamatan Anda dan pastikan kad tu memang milik Anda.

Jadi, ini semua prosedur yang Anda kena ikut lepas Anda renew kad kredit Maybank.

Sekarang, Anda dah tahu cara renew kad kredit Maybank dengan mudah. Ingatlah, proses ni tak susah sangat kalau Anda ikut panduan yang dah kami bagi tadi.

Jangan biarkan kad kredit tamat tempohnya tanpa Anda renew. So, Anda boleh terus menikmati perkhidmatan kad kredit Maybank yang terbaik. Semoga artikel ni membantu Anda.

Gravatar Image
Touched Content Writers in 2013 and dive more deeply in 2014. Currently working at CaraMalaysia as an Content Writers. Let's connect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *