Cara Renew Kad Debit Maybank Expired
Cara Renew Kad Debit Maybank Expired

Cara Renew Kad Debit Maybank Expired Online Kiosk

Macam mana la nak guna kad kalau dah expired, kan? Beli benda online, nak bayar bil, semuanya kena guna kad. Takkan nak terkedek-kedek takde kad, kan? Lagipun, kalau pergi ATM nak withdraw, tak dapat la pulak.

Stress jugak kalau tengah shopping merchant terus kad kena reject, malu wei! Nak kena pergi cawangan pulak, aduhai, memang leceh. Ramai je orang kat sana, tunggu lama pula tu. Ada cara tak yang senang, cepat, tak payah pening kepala?

Nah, jangan risau! Aku ada panduan lengkap untuk Anda cara renew kad debit Maybank expired. Bukan main senang, Anda boleh renew kad Maybank Anda online je, tanpa perlu ke sana ke mari.

Cuma ikut je langkah-langkah yang aku kongsikan mengikut pengalaman aku tukar kad Maybank, pasti berjaya! Kalau rasa nak skip pergi cawangan, boleh juga. Kalau rajin pergi cawangan, ada cara lagi senang.

Melalui Maybank2u (Online)

Langkah ni khas untuk Anda yang dah ada akaun Maybank2u ye:

  1. Klik sini https://www.maybank2u.com.my untuk masuk Maybank2u.
  2. Key in Username akaun Anda. Klik Login.
  3. Confirmkan Security Phrase Anda dengan klik Yes.
  4. Masukkan Password akaun Anda. Klik Login lagi.
  5. Lepas Anda login, tekan Settings. Pilih Cards.
  6. Klik Debit Cards, pastu tekan Replace Card. Renew Kad Debit Maybank Expired
  7. Isi Alamat Penuh, poskod, dan negeri Anda untuk Penghantaran Card.
  8. Klik Terms & Conditions untuk setuju, then tekan Replace Card.
  9. Klik Request TAC dan masukkan kod tu untuk sahkan tukar kad.
  10. Kad baru Anda akan sampai dalam 3-10 hari bekerja.
  11. Siap!

Melalui Cawangan Maybank

Sekiranya rumah Anda berhampiran dengan cawangan Maybank, Anda boleh kemaskini atau tukar kad debit Maybank di cawangan.

  1. Pergi ke cawangan Maybank berhampiran.
  2. Pastikan bawak kad pengenalan, kad ATM debit lama, dan cash RM12.
  3. Ambil nombor giliran.
  4. Duduk tunggu giliran Anda dipanggil.
  5. Bila dah panggil, bagitau staff bank nak tukar kad.
  6. Staff bank akan bagi borang tukar kad untuk Anda isi.
  7. Tunggu sekejap, kad baru Anda dah siap.
  8. Selesai.

Melalui KIOSK Maybank

Kalau nak tukar kad Maybank di Kiosk, sila ikuti langkah berikut:

  1. Pergi ke Maybank yang ada Express Debit Card Replacement Kiosk.
  2. Masukkan Kad ATM lama dan No.PIN ATM Anda. Tukar Kad Debit Maybank Expired
  3. Pilih Jenis Kad Baru yang Anda nak.
  4. Isi Mykad Anda.
  5. Lepas tu, scan ibu jari Anda.
  6. Tunggu sekejap, Kad ATM baru Anda keluar dari mesin Kiosk.
  7. Dah settle.

Jadi, itulah cara mudah renew kad debit Maybank yang dah expired ala Siti Noor. Pastikan ikut steps dengan betul, jangan lupa, kalau renew online, kad baru sampai dalam 3-10 hari bekerja.

Gravatar Image
Touched Content Writers in 2013 and dive more deeply in 2014. Currently working at CaraMalaysia as an Content Writers. Let's connect!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *