4 Cara Kurus Selepas Raya

Sepanjang bulan puasa yang lepas berat badan kita bukan main lagi jatuh mendadak.Semasa berdiri atas mesin penimbang ,kita tersenyum gembira sebab berat badan turun.Namun selepas Hari Raya badan bagai dipam-pam kuih raya yang penuh kalori.Berikut dibawah Cara Kurus Selepas Raya
1.Sepanjang bulan puasa kita begitu disiplin tidak makan dan minum.Apakata selepas raya ni kita kekal puasa untuk kekalkan beratbadan.Puasa dari kalori dengan tidak mengambil lagi makanan-makanan yang berminyak dan berkalori tinggi.
pada amalan puasa sepanjang Ramadan.

2.Minuman manis yang sering dihidangkan semasa rumah terbuka menjadi pilihan tetamu.Jom kita minta saja air kosong.Kandungan gula dalam darah akan jadi lebih seimbang.

3.Selama bulan puasa kita dah terbiasa letih dan dahaga,jadi kita ambil kesempatan ini untuk senaman selama 30 minit.Paksa sahaja badan anda untuk bersenam 30  minit sehari.Boleh je kemaskan rumah,halaman atau pergi ke taman rekreasi dan gym.

4.Sebelum jam 7 malam kita dah pun kenyang.Jangan biasakan diri makan selepas waktu ini.Kurangkan makanan berlemak seperti daging.Kalau dah lapar sangat waktu malam tu,korang ambil je sebiji buah dan makan.

0 comment... add one now